top of page

LÄRARteam

Ulrica_Forum_0292.jpgfärdig.jpg

Ulrica Norberg

HUVUDLÄRARE

Medgrundare av Breathfull utbildningarna.

 

Andningsterapeut, yogalärare/yogaterapeut, bästsäljande författare och vetenskap och hälsojournalist. Ulrica har spelat en viktig roll för yogans utveckling i Europa från 90-talet. Hon räknas till en av Skandinaviens pionjärer inom yoga och meditation. Hon är initierad till den ärofyllda titeln Yogiraj; Yogamästare, som bara förärats nio västerlänningar före henne. Med hela världen som arbetsfält reser hon runt och utbildar och inspirerar via olika workshops, onlinekurser, events och retreats. 

KONTAKT: ulrica@breathfull.se

  • Instagram
hilleviface_edited_edited.jpg

Hillevi Borga

Huvudlärare

Medgrundare av Breathfull utbildningarna.

Leg fysioterapeut med specialistkompetens inom OMT, yogalärare med särskilt fokus på yogan som ett terapeutiskt redskap. Hon har en djup och lång erfarenhet av undervisning av såväl Fysioterapielever som Yogalärarelever. Hon har varit verksam som lärare på Karolinska institutet och inom flera yogalärarutbildningar. Hon har undervisat inom områden som manuell terapi, anatomi, fysiologi och rörelselära. Kliniskt har hon varit verksam och behandlat patienter sedan mer än 25 år. 

KONTAKT: hillevi@breathfull.se

  • Facebook
1556810408705.jpeg

MaLIN HILDENBORG

Gästlärare

Leg läkare och specialist inom anestesi och intensivvård. Doktorand med forskning kring det kirurgiska immunsvaret och parasympatisk inflammationsreglering. Yogi sedan 20 år och har praktiserat allt från Ashtanga i Mysore, Indien till Iyengaryoga i USA. Stort intresse för fysiologi, hälsa och vill verka för att stärka den vetenskapliga evidensen inom andningsträning och yoga.

  • LinkedIn
eva henje blom_edited_edited_edited_edited.jpg

EVA HENJE BLOM

Gästlärare

Eva Henje är professor och överläkare i barn- och ungdomspsykiatri vid Umeå universitet. Evas forskning har framförallt haft fokus på kontemplativ neurovetenskap och att utveckla nya behandlingsstrategier för stress och traumarelaterade tillstånd hos unga.

Eva är också traumaterapeut,  yogalärare och instruktör i mindfulness-baserad stressreduktion (MBSR) och mindfulness-baserad kognitiv terapi för återfallsprevention i depression (MBCT) och har undervisat i dessa metoder på yogayama som hon startade 2004 och runt om i världen bl.a. Indien, Italien och USA och även anpassat dem för olika kliniska och utbildningsspecifika ändamål.

  • LinkedIn
bottom of page